Wijn binnen een gezonde leefstijl

Geniet van wijn, maar drink met mate

We worden ons steeds meer bewust van een gezonde levensstijl. Gezond eten is belangrijk, net als veel bewegen en tijd voor ontspanning. Wijn is een genotmiddel en het kan passen binnen een gezonde levensstijl, maar het is belangrijk om er met mate van te genieten. Net zoals te veel suiker of vet niet goed is, is te veel alcohol ook niet goed voor de gezondheid.

Kies bewust om wel of niet te drinken. De Gezondheidsraad adviseert: drink geen alcohol of niet meer dan één glas per dag. Dit betekent niet dat je helemaal moet stoppen met wijn drinken, maar het advies van de Gezondheidsraad is om het bij één glas per dag te houden.

Wanneer drink je wijn? Wine in Moderation is een internationale organisatie die tips geeft op welke manier je het veiligst van wijn kunt genieten. Behalve matiging adviseert Wine in Moderation ook om het moment van wijn drinken bewust te kiezen. Wijn drinken binnen een sociale gelegenheid, tijdens de maaltijd, is de beste gelegenheid om van wijn te genieten. En natuurlijk kun je meer van wijn genieten als je dit met aandacht doet. Probeer te ontdekken wat er uniek is aan de wijn die je op dat moment proeft.

Belangrijke tip: drink geen wijn zonder eten als je al enige tijd niets gegeten hebt. Dit zorgt voor een heel snelle stijging van het alcoholpromillage in het bloed.

Zorg voor jezelf

Zorg voor jezelf betekent ten volle genieten van wijn en met mate te drinken. Dus vermijd overmatig gebruik van alcohol en drink geen alcohol tijdens zwangerschap of als je het verkeer ingaat.

Wil je meer tips over veilig van wijn genieten, kijk dan op https://www.wineinmoderation.eu.

Meer weten over wijn als onderdeel van je leefstijl?

Klik dan op onderstaande links:

Wijn en calorieën

Rode wijn en antioxidanten

Mediterraan dieet

Leefstijl, drinkpatroon en wijn